ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM LỚP 6 MÔN TIẾNG ANH

Đề thi điều tra khảo sát quality đầu năm mới lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Với Đề thi khảo sát điều tra quality đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề) được tổng vừa lòng tinh lọc tự đề thi môn Tiếng Anh 6 của những trường bên trên cả nước sẽ giúp học viên đầu tư ôn luyện tự kia đạt điểm trên cao trong những bài thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn tiếng anh

*

Tải xuống

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào tạo .....

Đề điều tra chất lượng đầu năm

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. fall

B. always

C. walk

D. half

2. A. spring

B. drink

C. kite

D. picnic

3. A. summer

B. usually

C. tube

D. menu

4. A. warm

B. want

C. water

D. waste

5. A. season

B. weather

C. bean

D. weak

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. milk

B. orange juice

C. mineral water

D. fish

2. A. speak

B. draw

C. time

D. watch

3. A. doctor

B. engineer

C. job

D. teacher

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Take an umbrella with you. It ______ outside

A. rains B. rain C. rained D. is raining

2. After that, he ______ dinner.

A. Ate B. had C. have sầu D. A & B

3. You should vày morning exercise __________.

A. Regular B. regularly C. once a week D. never

4. The children are on the bus. They ______ khổng lồ school.

A. are going B. go C. are go D. went

5. They _____swimming last Sunday.

A. Go B. going C. went D. goes

6. What are you going ______ tomorrow?

A. lớn vì chưng B. vị C. did D. doing

7. We’re very _______ now. We don’t want any more food and drink

A. Cold B. hot C. full D. hungry

Exercise 4: Read the following text and choose the most suitable word khổng lồ fill in each blank

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at Primary School. He is in Class 5E. He is a bạn of (1) _______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books và stories. He likes reading folk tales in his không tính tiền time. His (3) ________ story is Aladin và the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) _______ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraetháng. Doraemon is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come lớn his house và borrow his books when he finish reading them

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraetháng from? (come)

_______________________

2. What is your favourite subject? (do)

_______________________

3. I have English on Tuesday & Thursday. (twice)

_______________________

Exercise 6: Give the correct size of the words in brackets

1. How vì chưng you practise (listen) ________?

2. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music và (England) ________

3. His hobby is (sing) _______ English songs.

4. Anna sings very (beautiful) _________.

Exercise 7: Correct the mistakes

1. I have sầu English four time a week ______________________________

2. Do you lượt thích play tennis? ______________________________

Hiển thị đáp án

Lời giảiExercise 1:

1. D 2. C 3. A 4. D 5. B

Exercise 2:

1. D 2. C 3. C

Exercise 3:

1. D 2. D 3. B 4. A

5. C 6. A 7. C

Exercise 4:

1. reading

2. has

3. favorite

4. doesn’t

5. Japan

Exercise 5:

1. Where does Doraemon come from?

2. What subject vày you like?

3. I have English twice a week

Exercise 6:

1. Listening

2. English

3. Singing

4. Beautifully

Exercise 7:

1. time ⇒ times

2. 2. play ⇒ playing


Phòng Giáo dục cùng Đào sinh sản .....

Đề điều tra khảo sát quality đầu năm

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. between

B. corner

C. packet

D. summer

2. A. popcorn

B. sausage

C. sandwich

D. balloon

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from therest

1. A. summer

B. student

C. unhappy

D. umbrella

2. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

3. A. wool

B. foot

C. wood

D. boot

4. A. temple

B. engine

C. excite

D. elbow

5. A. India

B. pilot

C. invitation

D. inventor

Exercise 3:Give the correct khung of the verbs in brackets

1. What you ___________ (do) last summer? - I ____________ (visit) Hue Imperial City

2. What the weather _______ (be) tomorrow? - It ______ (rain) all day. I __________ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food ______ (be) pinetáo Apple juice. She usually _______ (drink) a glass of pinetáo khuyết juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How much _______ bởi vì you want, Mom?

A. oranges B. apples C. bananas D. rice

2. We are going to lớn Nha Trang ______ vacation this summer.

A. on B. in C. of D. to

3. Mai ______ cooking some vegetables in the kitchen.

A. vị B. does C. are D. is

4. It’s very _______ you khổng lồ help me, Peter.

A. kind at B. kind C. kind of D. kind to

5. What does she _____ now?

A. wants khổng lồ bởi B. want khổng lồ bởi C. want vì D. wants do

6. What is he ______ to lớn do?

A. go B. goes C. going D. is going

7. David often ________ his camera to lớn his picnic.

A. khổng lồ bring B. bring C. brings D. bringing

8. I stay at trang chính _____ my mom because she’s sick

A. on B. with C. to lớn D. in

9. I lượt thích Thủ đô New York ______ the people are very friendly.

A. so B. và C. after D. because

10. Life in the city is ________ than life in the countryside.

Xem thêm: Giới Thiệu

A. noisier B. noisy C. noisyer D. more noisy

Exercise 5: Read the following text & choose the correct answer

Last Monday afternoon, Fred came trang chính (1) ______ school with a headabít. He didn’t bởi his homework. He (2) _______ watch TV. He only wanted lớn go to (3) _______. He was tired & his head was (4) ______.His mother took hyên some rice to lớn eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits & some fruits & some orange juice. Then he went to lớn sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. My favourite subject is Maths.

__________________________

2. It will be hot và sunny tomorrow.

__________________________

3. She is going to lớn stay with her grandparents on her summer holiday.

__________________________

Exercise 7: Rearrange the words khổng lồ make meaningful sentences

1. come/ Where/ ,Tony/ do/ you/ from/?/

__________________________

2. The/ will/ sunny/ next/ weather/ be/ week/./

__________________________

3. The/ cheap/ in/ Ha Long/ food/ is/ Bay/./

__________________________

Hiển thị đáp án

Lời giảiExercise 1:

1. A 2. D

Exercise 2:

1. B 2. A 3. D 4. C 5. B

Exercise 3:

1. vày - visited

2. be – will rain - watched

3. is - drinks

Exercise 4:

1. D

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. B

9. D

10. A

Exercise 5:

1. B 2. D 3. A 4. C 5. B

Exercise 6:

1. What is your favorite subject?

2. What will the weather be tomorrow?

3. Who is she going lớn stay with on her summer holiday?

Exercise 7:

1. Where bởi you come from, Tony?

2. The weather will be sunny next weekkết thúc.

3. The food is cheap in Ha Long Bay.


Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào sản xuất .....

Đề khảo sát quality đầu năm

Năm học tập 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. who

B. where

C. whale

D. why

2. A. come

B. city

C. class

D. cook

3. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

Exercise 2: Choose the wordthat has the different main stress

1. A. python

B. below

C. peacock

D. funny

2. A. around

B. monkey

C. quickly

D. circus

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Jlặng never ________ at the school canteen.

A. is eating B. eats C. eat D. doesn’t eat

2. Which place would your family like ______? - Thủ đô New York.

A. visit B. visits C. visiting D. khổng lồ visit

3. ______ grows vegetables.

A. An farmer B. Farmers C. Farmer D. A farmer

4. An astronaut can ______ the spaceship và walk in space.

A. get out of B. gets out C. get out D. gets out of

5. _____________? - My favorite season is summer.

A. What your favorite season? B. What’s your favorite season?

C. What are your favorite season? D. What’s you favorite season?

6. What did she bởi yesterday? - She ________ with her friends

A. goes swimming B. went swimming C. goed swimming D. is going swimming

7. ______ would you lượt thích khổng lồ visit, a museum or a pagoda?

A. Which place B. Who C. How many D. How much

8. Where is he going to lớn ______ in Hue?

A. stay B. stays C. staying D. goes

9. There are four _____ in a year.

A. spring B. summer C. seasons D. winter

10. It ______ warm và foggy in Paris tomorrow.

A. is B. are C. will be D. will is

Exercise 4: Translate the following sentences into English

1. Tôi say mê mùa xuân bởi có khá nhiều hoa

_______________________________

2. Ngày mai thời tiết sẽ như vậy nào?

_______________________________

3. Đồ nạp năng lượng phải chăng ở vịnh Hạ Long.

_______________________________

Exercise 5: Read the following and choose the best answer

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ______ school with a headabịt. He didn’t vì chưng his homework. He (2) ________ watch TV. He only wanted lớn go to (3) _______. He was tired & his head was (4) _______. His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some orange juice. Then he went khổng lồ sleep. What a (5) _______ day.